Over mij

‘Pauline straalt rust uit en is duidelijk. Daardoor was ik meteen op mijn gemak.’

Mijn motto is: streef naar balans in je leven, het brengt je welzijn en gezondheid!

Ik ben begonnen als praktiserend dierenarts in een reguliere praktijk. Het contact met de dieren, ze op hun gemak stellen en het aan de hand van eigen observaties en informatie van de eigenaar stellen van een diagnose, maakte het werk gevarieerd en vervullend. Dieren kunnen niet praten, maar ze kunnen veel duidelijk maken met lichaamstaal. Prachtig als een dier je in korte tijd vertrouwt en als je iets voor zijn of haar welzijn kunt betekenen.

In mijn jeugd kon ik me er al over verbazen hoe mooi een lichaam werkt. Het vanzelf genezen van kleine wondjes op mijn handen, zonder dat ik hier iets voor hoefde te doen. Tijdens mijn studie diergeneeskunde werd het mij nog duidelijker dat een lichaam zelf verschillende mechanismen heeft om te kunnen herstellen. Werkend als dierenarts kreeg ik steeds meer het gevoel, dat deze mogelijkheden veel meer benut zouden moeten worden. Daarom zocht ik naar een alternatieve benadering en vond dat tijdens mijn werk als docent bij de opleiding natuurgeneeskunde voor dieren. De holistische benadering, waarbij je het wezen in zijn geheel bekijkt, zowel fysiek als mentaal, voelde voor mij als thuiskomen. Ook groeide tijdens deze opleiding bij mij het besef, dat een ziekte optreedt door een disbalans in het lichaam. Het herstellen van de balans, waarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt verbeterd, was voor mij de manier waarop ik wilde werken.

In 2011 kwam ik in aanraking met de Bowentechniek. Ik was aangenaam verrast, dat zo een zachte techniek zoveel effect kan hebben. Deze holistische therapie wilde ik me eigen maken! Ik heb mijn opleiding aan de Bowenschool voltooid in 2013 en houd mijn kennis en vaardigheden op peil met regelmatige bij- en nascholingen. Zo heb ik in 2016 de opleiding medische basiskennis afgerond en ben ik sinds 2017 officieel CAM-therapeut (Complementary Alternative Medicine). Mijn liefde voor dieren is gebleven. Om hen ook met Bowentechniek te kunnen behandelen heb ik mijn kennis uitgebreid met de opleiding Canine Bowentechniek.

Ik vind het prettig om de tijd te nemen voor mens en dier. Vanuit een ontspannen, open houding van de cliënt, heeft de behandeling immers meer effect. Van te voren houd ik een uitgebreide intake om een zo volledig mogelijk beeld te hebben van wat de lichamelijke en mentale klachten zijn en daar mijn behandelplan op af te stemmen. Het mooie van de Bowentherapie vind ik de enorme diversiteit aan klachten die je kunt behandelen, puur door op een zachte wijze het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Graag sta ik voor u klaar als uw Bowentherapeut. Uw privacy wordt gewaarborgd d.m.v. mijn privacybeleid opgesteld volgens de AVG wetgeving.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Pauline Montizaan