Blogs

Ik ben de laatste tijd zo moe...

  • Posted on: 29 January 2021
  • By: paulinemontizaa...

In mijn praktijk hoor ik dit regelmatig. Volgens een onderzoek aan de Universiteit Utrecht heeft 40% van alle Nederlanders slaapklachten. Slaapgebrek kan leiden tot een verhoogd risico op onder andere ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten. Daarnaast kan het je leervermogen verminderen en heeft het een negatieve invloed op je geheugen. Heb je slecht geslapen, dan kun je ook minder hebben van je omgeving en ben je sneller geïrriteerd.

Osteoporose: hoe verklein ik de kans om het te krijgen?

  • Posted on: 8 November 2020
  • By: paulinemontizaa...

De Coronamaatregelen zijn weer aangescherpt. Hierdoor en door het slechte weer zijn we meer geneigd om de hele dag binnen en vooral zittend door te brengen. Helaas, want dat is minder goed voor onze gezondheid. Eén van de gevaren, die het met zich meebrengt is het vergroten van het risico op het ontstaan van OSTEOPOROSE. Een probleem dat vooral geassocieerd is met oudere leeftijd, maar wat we tegenwoordig ook meer bij jongeren zien ontstaan. Een belangrijk onderwerp dus om even bij stil te staan.

teken en de ziekte van Lyme

  • Posted on: 9 July 2020
  • By: paulinemontizaa...

Met het goede weer is het fijn om erop uit te gaan met je hond. Toch is er voorzichtigheid geboden, want helaas is de lente tot en met de herfst de tijd van de teken. Zoals onlangs in het nieuws werd verteld, neemt het aantal teken in Nederland de laatste jaren sterk toe. Bij het lopen door hoog gras of begroeiing kunnen jij of de hond een tekenbeet oplopen. Dit kan zijn in park, bos, hei, maar ook in je eigen tuin. Ongeveer 1 op de 5 teken in Nederland draagt de bacterie Borrelia burgdorferi in zich mee, die de ziekte van Lyme veroorzaakt.